mutfak tiyoları ....

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    kızlar hayatı kolaylaştıracak birkaç şey....

    Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.

    Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.

    Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

    Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.

    Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

    Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

    Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.

    Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.

    Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.

    Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

    Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.

    Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır
    [​IMG]
     
  2. PENİA

    PENİA Yeni Üye

    harika bunlar canım. çook teşekkürler
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş