Mutfak için pratik bilgiler

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Yemek yaparken evinizin kokmasından* saatlerinizi almasından şikayetçi misiniz? Eğer öyle iseniz* size ufak birkaç önerimiz var...
    [​IMG]
    Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
    [​IMG]
    Fırında patates yapmadan önce*10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.
    [​IMG]
    Kızartma yağını birkaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    Unlarınızın böceklenmemesi için* un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
    [​IMG]Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
    [​IMG]Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız* bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
     
  4. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Pratik Mutfak bilgileri için teşekkürler en kısa zamanda deneyecegim canımm.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş