Mutancana Nasıl Yapılır

Konu, 'Yemekler' kısmında mavimelek tarafından paylaşıldı.

  1. m

    mavimelek Yeni Üye

    Mutancana Yemeğinin Tarifi Resimli
    Resimli Mutancana Yapılışı
    Mutancana Nasıl Yapılır

    Mutancana

    Malzemeleri
    kuzu eti 1,6 gr.
    kızıl üzüm (1 avuç) 75gr.
    arpacık soğanı 100 gr.
    soyulmuş iç badem (1/2 avuç) 50 gr.
    incir (4 adet) 50 gr.
    tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr.
    bal (2 çorba kaşığı) 40 gr.
    tuz (2 çay kaşığı) 10 gr.
    su (2 su bardağı)
    sumak (2 çay kaşığı) 5 gr.
    un (1 çorba kaşığı) 15 gr.
    [​IMG]
    Hazırlanışı
    Tencerede eritilen tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bir kaşık un serpin ve 1-2 dakika tekrar kavurmaya devam edin. Ilıtılmış suyu ekleyin ve ağır ateşte 45 dakika pişirin.

    Üzümü, balı ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

    Yemek piştikden sonra üzerine sıcak suda haşlanmış bademi ve jülyen doğranmış incirleri tavada sote yaparak yerleştirin ve servis yapın.Afiyet olsun
     
  2. E

    Esram Yeni Üye

    Mutancana hangi bölgenin yöresel yemeği acaba bilen varmı
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş