Mürüvvet Teyzemin İlk Pastası tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Mürüvvet Teyzemin İlk Pastası nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    4 adet yumurta
    1,5 su bardağı sıvıyağ
    Yarım su bardağı eritilmiş ılıtılmış tereyağı
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı karbonat
    Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)

    Üzeri için;
    Yarım su bardağı çekilmiş fındık

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın, şeker, sıvıyağ, tereyağı, yoğurt ve karbonat ilave ederek karıştırın.

    Unu azar azar ve yavaş yavaş ekleyerek hamuru toplamaya, yoğurmaya başlayın.

    Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur olacak.

    Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizi de bir tasa koyulmuş sıvıyağa batırarak hamurları yuvarlayıp, hafif yassılatıp, klasik kurabiye formunu verin.

    Yağlanmış kuzine fırını tepsisine yayıp, üzerine çekilmiş fındık serpiştirip, kuzine sobası fırınında üzerleri hafif sarı kahverengi olana kadar pişirip, alın.

    Soğutup servise sunun.
     
  2. e

    emiş Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. s

    servan Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. d

    drc Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş