Mürdüm Erikli Tart nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Mürdüm Erikli Tart nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler


    250 gr. margarin
    4 su bardağı un
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 adet yumurtanın sarısı
    Tuz

    İç malzemesi için:
    4 su bardağı Mürdüm eriği
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı dövülmüş badem
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)

    Yemeğin Tarifi
    Mürdüm eriğini ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın. Tencereye alın, 1 bardak toz şeker koyup, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. 1 yemek kaşığı un ve dövülmüş badem ekleyip soğuması için bekletin.

    Margarin, yoğurt, tuz, yumurta sarısı, kabartma tozunu karıştırın. 4 su bardağı un ekleyip sert bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirin.

    Hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze yapıp, kenara ayırın. Cam tart kalıbına hamurun geri kalanını kenarlarından yükselterek yayın. Soğuttuğunuz bademli karışımı koyun. Ayırdığınız hamuru, tart kalıbı büyüklüğünde açın. Hamuru 2 santim kalınlığında kesip 1 santim boş bırakın. Hamuru iki yanından çekiştirerek açın, kafesler ortaya çıkacak. Hamuru tartın üstüne yerleştirip kenar kısımlarını kesin. Yumurta sarısı sürüp 25 dakika pişirin.
     
  2. c

    chameleon79 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. s

    sıla Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. h

    hazal Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. f

    feriha Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  6. m

    mysterious Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş