Mülkiye Kebabı tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Mülkiye Kebabı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    6 adet kuzu külbastı (kasapta hazırlatabilirsiniz)
    2 adet orta boy uzun patlıcan
    2 adet orta boy kabak
    2 adet orta boy havuç
    1 yemek kaşığı kekik
    1 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle kuzu külbastıların her tarafını kekiğe bulayalım ve bir tavada iki taraflı iyice kızartalım. Sonra da bir tabağa alarak bir kenarda bekletelim.

    Şimdi de kabak, patlıcan ve havuçları soyalım ve hepsini boylamasına dörde bölelim. Sonra her bir parçayı yine ikiye ya da dörde bölerek, kurşun kalem kalınlığında sebzeler elde edelim. En sonunda bu sebzeleri ortadan ikiye bölünerek kibrit çöpü formuna getirelim ve hafifçe unlayalım.

    Bir tavaya koyduğumuz zeytinyağı kızınca önce havuçları atalım, 2-3 dakika kadar kızartalım. Sonra kabak ve patlıcanlar ilave edelim ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kızartma işlemine devam edelim.

    Delikli kepçe yardımıyla tavadan sebzeleri alalım ve bir kağıt peçete üzerine koyarak, fazla yağını emdirelim, son olarak tuzla biberi serpiştirelim.

    Büyük servis tabağını önümüze alalım. Altına önce sebzeleri yerleştirelim ve sonra da külbastıları yerleştirerek servise sunalım.
     
  2. e

    etamine Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. z

    zencimelek Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. b

    baş belası Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş