Muhallebili Kurabiye nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    Muhallebili Kurabiye hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    6 su bardağı un
    3 yemek kaşığı kakao
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Muhallebisi için:
    3 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    1 adet yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    Yemeğin Tarifi
    Muhallebi için; yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın. Un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın. hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.

    Yumuşamış margarini, kakao, sıvıyağ, toz şeker, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika bekletin.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurun içine, 1 tatlı kaşığı kadar muhallebi koyup hamuru top haline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
     
  2. k

    karkonbe Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. d

    dilek62 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. m

    meryem Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş