Muhallebili Krep Sarmasi

Konu, 'Tatlılar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Malzemeler;

    Krep Için3 Adet Yumurta 1 çay Kaşiği Tuz Bir Su Bardaği 5 Yemek Kaşiği Siviyağ 1 Su Bardaği Un.

    Kremasi Için;

    2 Su Bardaği Süt 1 çay Bardaği Toz şeker 1 Paket Vanilya 1 Adet Yumurtanin Sarisi 1 Tepeleme Yemek Kaşiği Un 1 Yemek Kaşiği Buğday Nişastasi.



    Yapilişi;oda Sicakliğinda Bekletilen Yumurtalar Derin Bir Kaba Kirilir Tuz Eklenip Tel çirpici Veya Mikserin Yüksek Devri Ile 1-2 Dakika çirpilir üzerine Oda Sicakliğindaki Süt 3 Yemek Kaşiği Sivi Yağ Ve Un Eklenip 2-3 Dakika Daha çirpilir.pürüzsüz Ayran Kivamindaki Krep Oda Sicakliğinda 20 Dakika Bekletilir.orta Boy Bir Teflon Tava Orta Isili Ateşin üzerine Oturtulur.kağit Bir Peçete Kalan 2 Yemek Kaşiği Siviyağa Batirilip Tava Yağlanir.krep Hamurundan Türk Kahvesi Fincani Ile Bir Fincan Alinip Yakin Mesafeden Kizgin Tavaya Dökülür.krepler Tava Sallanarak Arkali önlü Pişirilip üst üste Tabağa Alinir.

    Süt Un Ve Nişasta Küçük Bir Tencerye Aktarilir.tel Bir çirpici Yardimiyla Pürüzsüz Hale Gelinceye Kadar çirpilir.kisik Ateşte Sürekli Kariştirilarak Krema Haline Gelinceye Kadar Pişirilip Ocaktan Alinir.kenarda Bekleyen Kreplerin Ortalarina 2 Yemek Kaşiği Dolusu Krema Koyulur.krepler Sarilarak Rulo Haline Getirilip Servis Tabağina Dizilir.üzerine Eritilmiş çikolata Gezdirilir.afiyet Olsun.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Muhallebili krep denemedim daha önce ancak çikolatalısı harika oluyor.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş