Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Kadayıf tatlısını annem çok güzel yapar. Ne zamandır aradığım ve bulamadığım bu tatlı tarifini internette bulunca dayanamadım sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle hafif tatlı sevenler için harika bir seçenek olacak olan kadayıf tatlısını misafirlerinize yapmak istemez misiniz? Buyrun hep beraber tarifi öğrenelim.

    Malzemeler:
    250 gram tel kadayıf
    1/2 su bardağı esmer şeker
    40 gram tereyağı
    16 tane ceviz içi

    Muhallebisi İçin:
    1 litre light süt
    1 su bardağı tatlandırıcı
    2 silme yemek kaşığı un
    1 paket vanilya
    2 parça damla sakızı

    Tel kadayıf bir tepsiye serip kurutulur. Esmer şeker, tereyağı ve kadayıflar tavaya atılarak kavrulmaya başlar. Orta ateşte kavrulmaya başlanan malzemeler koyulaşana kadar kavrulur ve ardından cevizler eklenerek 25 dakika boyunca kavrulur. Un, tatlandırıcı, light süt ve vanilya ilavesi yapılarak tencerede muhallebi pişirilir. Ocakta koyulaşarak pişirilen muhallebi içine damla sakızı ilavesi yapılarak karıştırılır. Ardından mikser ile karıştırma işlemi gerçekleştirilir. Kavrulan kadayıfın yarısı dikdörtgen borcama dökülür. Kadayıfların üzerine bütün muhallebi dökülür. Ardından kalan kadayıflarda tatlı üstüne dökülerek buzluğa kaldırılır. Afiyet olsun...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş