Mısırlı Tavuk tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Mısırlı Tavuk nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    4 adet tavuk göğsü
    2 diş sarmısak
    1 çay bardağı süt
    2 yemek kaşığı un
    2 bardak tavuk suyu
    1 bardak konserve mısır
    1 yemek kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı kuru nane

    Yemeğin Tarifi
    Tavukları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. 2 diş sarmısak ve 3 bardak su ekleyip, 20 dakika kaynatın. Tavukları sudan alıp fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Tencerede kalan malzemeye, süt ve un ilave ettikten sonra karışımı çırpıp tavukların üzerine gezdirin. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine 1 bardak mısır serpiştirin. Tavada yağı eritip içine kuru naneyi ekleyip, 1-2 kez karıştırın ve tavukların üzerine gezdirip servise hazırlayın.
     
  2. k

    kurdeleci.emine Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. t

    togaru Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. m

    molley Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. t

    toroz Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  6. F

    Ferhunde Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  7. m

    meral34 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş