Mısır Unu Kuymağı

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Mısır Unu Kuymağı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    2 su bardağı su
    1 çay bardağı mısır unu
    1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
    125 gr tereyağı

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin. Peynirini katın. Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin. Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın. Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin. Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapın.



    Yemekçinin notu: Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz. Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz.



    Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin. Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın.
     
  2. g

    gul105 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. G

    Gülay Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. h

    hulya Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. n

    nuray56 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. m

    maraz0606 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş