Mısır Unlu Sicilya Tavası nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Mısır Unlu Sicilya Tavası nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 su bardağı mısır unu
    1 sap pırasa (ince doğranmış)
    3 sap pazı (ince doğranmış)
    Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
    Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
    1 su bardağı süt
    Tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım. Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim. Tuz, karabiber serpiştirelim.

    Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim. Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım.

    Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım.

    En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım.

    Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım.

    En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır.
     
  2. p

    papatyaga Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. azelya

    azelya Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. g

    gülsemin Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. a

    araknush Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş