Misafire Yaş Pasta Tarifleri

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ben tarafından paylaşıldı.

  1. b

    ben Yeni Üye

    Misafirlere Yaş Pasta Tarifleri
    Güzel Yaş Pasta Tarifleri
    Misafire Yaş Pasta yapılışları


    ISPANAKLI YAŞ PASTA

    Malzemeler
    3 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
    1 çay bardağı ayçiçek yağı
    5 kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    2 poset krem şanti, 2 su bardağı süt
    1 çay bardağı dövülmüş fıstık, 5-6 çilek

    [​IMG]

    ISPANAKLI YAŞ PASTA TARİFİ
    3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz sekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun. Ispanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ( ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar ) çırpın. 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırınn. En son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın. Fırını 170 C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın. Isınmış fırında pişirin. Bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poset krem şantiyi karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Kek soguduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün. 5-6 çilegi ikiye bölüp pastanın ortasına dizin. Etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin.


    Çikolatalı kolay Pasta
    Pandispanya için;
    4 yumurta
    7 yemek kaşığı* şeker
    10 yemek kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    yarım limon suyu

    Krema için;
    3 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı tozşeker
    2-3 yemek kaşığı kakao
    1 kare bitter çikolata(80 gr)
    1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi
    süslemek için; 1 çay bardağı süt ile çırpılmış yarım paket kakaolu krem şanti ve file fındık

    [​IMG]

    Tarifin Hazırlanışı:
    Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 7-8 çırpın. Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın. Kabartma tozu ve üzerine limon suyunu ekleyip yine düşük devirde karıştırın. Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. (pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üzerinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.

    Krema için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin. Ocaktan indirdikten sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı arada bir çırparak ılıtın. Kremanın yarısını kekin arasına diğer yarısınıda üzerine döküp düzeltin. Krem şanti ve file fındık ile süsleyin.

    Fındıklı Kolay Pasta

    Malzemeler
    1 Çay kaşığı kabartma tozu
    1 Çay bardağı dövülmüş fındık
    ½ Çay bardağı su
    300gr Sarelle
    5 Yumurta
    5 Fincan un
    2 Çorba kaşığı pudra şekeri

    [​IMG]

    Yapılış Şekli:
    Yumurta şekerle çırpılır un kabartma tozu su ilave edilir karıştırılır dikdörtgen bir tepsi yağlanır, karışım dökülür,175 derecede pişirilir. Fırından çıkınca hemen sarelle sürülür fındık serpilir rulo yapılır üzerine pudra şekeri ekilir.


    Jöleli Pasta Tarifi

    Malzemeler:
    1 paket (170 gr) vişne jölesi
    1 paket (15 ml) jelatin
    3 kap su, kaynamış
    10 adet taze veya konserve vişne (reçel de olabilir)
    5 yemek kaşığı yogurt
    10 adet Petit Beurre bisküvi
    Ortası açık kek kalıbı

    [​IMG]

    Yapılış Şekli:
    Önce vişneleri eşit aralıklar ile kalıbın altına yerleştirin.3 kap kaynamış su ile jöle ve jelatini plastik bir kap içinde eritin.Bu karışımdan bir kap alıp, yavaşça kalıba, vişnelerin üzerine boşaltın. Dikkatli olun vişnelerin yeri bozulmasın. Buzluğa koyup 15 dakika bekleyin, jöle sertleşsin.Bir kap daha jöle karışımından alın ve içine 5 yemek kaşığı yoğurt koyup mixer de karıştırın. İkinci kat olarak kalıba yavaşça boşaltın. Tekrar buzlukta 15 dakika sertleşinceye kadar bekletin.Son kalan bir kap jöle karışımının içine 10 adet pötibör bisküvisini koyup, mixerden geçirin. Ucunu ve son kat olarak yavaş yavaş kalıba boşaltın. Tekrar buzlukta 15 dakika kadar tutarak sertleşmesini bekleyin.Jöleyi kalıptan çıkarmak için, musluğa sıcak su doldurup, kalıbı içinde 15 saniye tutun. Kenarlarına hafifçe bastırarak kalıptan ayrılmasına yardım edin. Ters çevirerek geniş ve düz bir servis tabağına boşaltın.Arzu ederseniz ortasını krem şanti ile doldurup servis edebilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bir pasta.
     
  2. z

    zaza Yeni Üye

    Muhteşem lezzetler pastaların güzelliklerine bakın
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş