Misafire kolay ikramlar

Konu, 'Yemekler' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Yorucu bir haftadan sonra evinize gelecek olan misafirlere ikramlık bir şeyler hazırlamak isteyebilirsiniz, kültürümüzde misafir için ikramlıkların özel bir yeri vardır misafire ikram edilen şeyin bereketi olur ve azalmaz derler.

    Börek ile başlayarak komşularımızı ağırlamak için KOLAY BÖREK tarifini verelim.

    Gerekli Malzemeler:

    5 adet yufka
    600 gr. sert hafif tuzlu beyaz peynir
    Yufkaları yağlamak için ay çiçek yağı
    1 Demet Maydanoz
    Böreğimizin üzeri için yumurta sarısı, susam ve çörek otu

    Böreğimizin Yapılışı:

    Öncelikle bir yufkayı düz bir zemine alıp fırçayla her yerini yağlayın. Çok fazla yağlama yapmayın, sonrasında börek ağır oluyor. Üzerine bir yufka daha serip tekrar yağlayın ve bıçakla 8 parçaya bölün. (sigara böreği gibi) Her parçanın geniş kısmına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve kenarlarını içe kıvırıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kalan 2 yufka ile de aynı işlemleri tekrarlayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam ve çörekotu serpin ve 190 derecede önceden ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz.

    [​IMG]
    Hafif tariflerden bir başkası ise Limonlu Kek için gerekli malzemeler

    4 adet yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    3 su bardağı un
    1-5 su bardağından biraz az süt
    1/2 su bardağı sıvı ya?
    1 adet limon
    1 adet kabartma tozu
    1 adet vanilin



    Limonlu Kekin Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpıyoruz Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek malzememiz karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendeliyoruz, suyu da sıkılan limon bir bardağa konur. Limon suyunun üzerine süt konularak 1-5 su bardağına tamamlanır. Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Arzunuza göre limon yerine portakal da kullanabilirsiniz. Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirildikten sonra diğer tarifimize geçiyoruz.




    Hafif bir börek türü olan KARNIYARIK BÖREĞİ için gerekli malzemeler:

    4 Yufka
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 Yumurta
    300 gr Peynir
    1 Demet Maydanoz
    3 Domates
    7 Sivri biber


    Karnıyarık böreğinin yapılışı:
    Öncelikle elimizde bulunan yufkaları 4 ayrı parçaya ayıralım. Her bir parçaya sıvı yağ sürmemiz gerekecek. Üçgen parçanın yuvarlak kenarından 1 cm genişliğin de bir şerit keserek ayırın. Üçgen parçayı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Yufkanın ortasına geldiğinizde ayırdığınız 1 cm şeridi dikey olarak ortasına yerleştirip sarmaya devam ediniz.

    Rulonun iki ucunu üst üste gelecek şekilde birleştirdikten sonra şeridin kalan kısmıyla sarıp karnıyarık şeklini veriyoruz. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Peynirle karıştırıp yufkanın içine doldurun. Domates dilimleri ve ikiye kesilmiş biber ile süsleyin. Yumurtayı üzerine sürüp orta ısılı fırında 30-35 dk. kızarıncaya kadar pişiriniz.

    Kolay Alman Pastası için gerekli Malzemeler

    3 YUMURTA
    4 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
    1-5 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
    4 ÇAY BARDAĞI UN
    1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
    1 PAKET KABARTMA TOZU

    KREMASI:

    1 YUMURTA SARISI
    60 GR. MARGARİN
    3 SU BARDAĞI SÜT
    4 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
    1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
    2 PAKET VANİLYA
    PUDRA ŞEKERİ (ÜZERİ İÇİN)



    Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpıyoruz. Sonrasında yoğurdu ve eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip yarım dk. daha çırpıyoruz. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyerek mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 180-190 dereceye kadar ısılı fırında pişirmemiz gerekiyor. Tencereye unu, sütü, şekeri ve çırpılmış yumurta sarısını alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Kremayı pastanın alt parçasının üzerine yayalım. Üzerine pastanın üst katını oturtarak pudra şekeri eleyelim ve buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım. Sanırım ikramlıklar yeterince bol odlu, şimdi sohbet zamanı :)
     

    Ekli Dosyalar:

Benzer Konular
  1. denizz
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    600
  2. Hatice
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    489
  3. Hatice
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    504
  4. Hatice
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    490
  5. ben
    Yanıtlar:
    1
    Okunma:
    2.170
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş