Milföylü Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında hanım.eli tarafından paylaşıldı.

  1. h

    hanım.eli Yeni Üye

    Milföylü Talaş Böreği Nasıl Yapılır
    Milföylü Talaş Böreğinin Tarifi
    Resimli Milföylü Talaş Böreği Yapılışı

    Hanımların dar zamanlarda kurtarıcı olan Milföylü talaş böreginin en kolay şekilde yapımını anlatan konumuza göz atabilir kendi tariflerinizide yayınlayabilirsiniz.


    [​IMG]
    içindekiler
    15 adet milföy hamuru
    750 gr kuzu kuşbaşı et
    250 gr haşlanmış bezelye
    2 adet havuç
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı doğranmış dereotu
    1 yumurtanın sarısı
    Çörek otu


    Böreğin hazırlanışı

    Etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin).
    Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.
    Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.
    Havuçların kabuklarını kazıyın. Bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
    Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.
    Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır).
    Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
    Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.
     
  2. a

    avrupali Yeni Üye

    Guzele benziyor. Bazi malzemelerini hic duymamistim ama eminim yapmasini bilen biri yaparsa tadi gayet lezzetli olur
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş