Meyve Soslu Krem Bavarua Tatlısı yapılışı

Konu, 'Tatlılar' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. k

    kiraz Yeni Üye

    Meyve Soslu Krem Bavarua Tarifi Resimli
    Meyve Soslu Krem Bavarua Tatlısı yapılışı
    Meyve Soslu Krem Bavarua nasıl yapılır

    Meyve Soslu Krem Bavarua Malzemeler
    3 su bardagı süt
    1 su bardagı toz şeker
    4 adet yumurta
    5 adet jelatin
    1 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 paket vanilya
    Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas)

    [​IMG]


    Meyve Soslu Bavarua Tarifi
    Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup iyice karıştırın. Süt ilave ederek ateşe koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın. Diğer kremaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin. soğuyunca içine küçük küçük doğranmış meyveler koyun. Yağlanmış toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.

    Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun. Servis tabagına ters çevirin. Üzerine boza kıvamına getirilmiş herhangi bir meyve marmelatı dökerek süsledikten sonra servise sunun.
     
  2. p

    pepe Yeni Üye

    Meyve soslu her tatlıya varım :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş