Meyve- Sebze Kabukları da Faydalıymış!

Konu, 'Her şeyin Başı Sağlık' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Meyve ve sebze kabukları oldukça faydalıdır. Sizlerle bugünkü yazımda meyve ve sebze kabukları arasında hangilerinin neye iyi geldiğiniz paylaşacağım. Umarım sizlere faydalı olabilirim.
    Meyve kabukları çiğ olarak tüketilebilir; reçeli yapılabilir ya da çayı yapılarak tüketim gerçekleştirebilirsiniz.

    *Portakal kabuğu C vitamini bakımından zengindir, kötü kolestrolü düşürür, kan dolaşımını hızlandırıcı rolü vardır. Bağırsakları çalıştırır, kalp hastalıklarına karşı korur, cilt kanserine karşı da koruyucu rolü vardır.
    sahurda-yenmesi-gereken-besinler-elma.jpg
    *Bağırsakları çalıştıran kansere karşı koruyucu rolü bulunan elma kabuğundan faydalanabilmek için elma tüketiminizi kabuğu ile gerçekleştirebilirsiniz. Kan şekerini dengeleyici özelliği vardır.

    *Kolestrol düşürücü ve baş ağrısı problemlerinizi giderici olarak salatalık kabuğundan faydalanabilirsiniz. Gerginliği azaltıcı, metabolizma hızlandırıcı ve tok tutucu etkisi ile salatalığı kabuğu ile birlikte tüketmeyi tercih etmelisiniz.
    greyfurt.jpg
    *Greyfurtu kabuğu ile tüketerek felç ve kalp krizi önleyici önlem almış olacaksınız. C vitamini deposudur.

    *Katarakt oluşumunu engelleyici, erken yaşlanmayı geciktirici, tam bir beta keroten deposu olan havuç kabuğu bağırsakları çalıştırıp kolestrolünüzü de düşürmektedir.

    *Cildi gençleştirme, bağışıklık sistemini kuvvetlendirme, cilt kanserine karşı koruma ve sinirleri yatıştırma bakımından limon kabuğu oldukça faydalıdır.
    mandalina-kaç-kaloridir.jpeg
    *C vitamini deposu mandalina kabuğu da birçok kansere karşı koruyucudur. Kötü kolestrolü düşürür, soğuk algınlığını çabuk atlatmanıza yardımcı olur.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş