Mercimekli Cevizli Bat / Tokat tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Mercimekli Cevizli Bat / Tokat nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 su bardağı ince bulgur
    1 su bardağı yeşil mercimek
    100 gr. asma yaprağı
    2 su bardağı ceviziçi
    2 adet sivri biber
    2 adet domates
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    1 yemek kaşığı reyhan
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı nane

    Yemeğin Tarifi
    Asma yaprağını haşlayın.

    Mercimeği ılık suda 20 dakika bekletip süzün. Tencereye koyup üstüne 2 bardak su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişmesi gereken mercimeğe bulguru da ekleyip, soğumaya bırakın.

    Soğuduktan sonra salça, ince doğranmış yeşil biber, küp şeklinde doğranmış domates, nane, maydanoz ve reyhanı mercimeğe koyup karıştırın. Üstüne ceviz içi serpiştirin. Asma yaprağıyla birlikte servis yapın.
     
  2. s

    s_yumruk Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş