Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Mercimekli Bulgur Pilavı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    2 su bardağı yeşil mercimek
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    2 su bardağı pilavlık iri bulgur
    1 adet iri boy kuru soğan

    Sos için;
    2-3 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı tereyağı


    Yemeğin Tarifi
    Mercimeği bol suyla yıkayıp, süzdürün. Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlanmaya bırakın.

    Mercimek hafifçe yumuşamaya başladığında altını söndürüp, süzdürün ve bir kenarda bekletin.

    Bu arada pilavı pişireceğiniz tencerenin içine yağı aktarın ve yemeklik çok ince kıyılmış soğanları da ekleyerek kavurun.

    Soğanlar sarardığında 2,5 su bardağı suyu ekleyin.

    Su kaynayınca tuz ve karabiberin yanısıra bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edin.

    Pilav suyunu çeker çekmez altını kısıp, 8-10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.

    Pilavın kapağını hiç açmadan en az 15-20 dakika demlenmeye, dinlenmeye bırakın.

    Öte yandan sosu hazırlamak için ufak bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları 2-3 dakika kavurup, demlenen ve dinlenen pilavın üzerine ekleyip, pilavı bir güzel karıştırıp, havalandırın.

    Sonra da sıcakken servis yapın.
     
  2. b

    besteburcu Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. özgür

    özgür Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş