Meftune (Medfune) / Diyarbakır tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Meftune (Medfune) / Diyarbakır çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 kg. kuzu parça et
    8 adet patlıcan
    4 adet yeşil biber
    4 adet domates
    1 yemek kaşığı biber salçası
    4 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı sumak
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Sumağı 3 bardak suda bekletin.

    Patlıcanları kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp, tuzlu suda bekletin.

    Eti yıkayın, tencereye ya da güvece koyun. Sıvıyağ ve tuz ilave edin. Et suyunu çekince salça ilave edip karıştırın. Patlıcan, küçük küçük doğranmış domates, yeşil biber, pul biber ve sumağı suyuyla birlikte koyun. Kısık ateşte 60 dakika pişirin. Dövülmüş sarmısak ilave ettikten sonra servis yapın.
     
  2. h

    hatice sıla Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş