Medrese Böreği nasıl yapılır ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    [​IMG]
    Medrese Böreği nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    3 adet yufka
    1 su bardağı mantar
    1 kase kavrulmuş ıspanak
    100 gr kaşar peyniri rendesi
    100 gr margarin
    Yarım demet dereotu
    Yarım demet maydanoz
    2 diş sarımsak veya sucuk
    1 adet yumurtanın sarısı
    Tuz, kekik, karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Ispanağı kavurun. İçine ince ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin. Doğranmış mantarı, küçük doğanmış sucuğu veya sarmısağı, kaşar peyniri rendesini, kekiği ve karabiberi de koyarak harmanlayın. Yufkayı yayın. 4 parmak genişlişinde boyuna kesin. Kesilen parçaları ortadan ikiye bölün.

    Hazırlanan içi yufkanın bir ucuna koyun ve rulo olarak sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra tepsiye dizin ve üzerine erittiğiniz 100 gram margarini gezdirin.

    Yumurta sarısını da sürdükten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Hazır milföy gibi oluyo daha kabarıyo daha sağlıklı
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş