Mayasız patatesli pide

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
    2. 1 çay bardağı sıvıyağ
    3. 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
    4. 1 paket kabartma tozu
    5. 1 su bardağı ılık yoğurt
    6. tuz
    7. alabildiğine un (ben 4+1/4 su bardağı kullandım)
    8. Patatesli Harç;
    9. 4 patates
    10. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    11. 1 tatlı kaşığı domates salçası
    12. 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    13. tuz
    14. karabiber
    Preparation:
    1. Öncelikle harcı hazırlayın: Patatesleri haşlayın, suyunu süzün ve çatalla ezin. Bir tavada zeytinyağı ve salçaları kavurun. Tuz, karabiber ilave edin, patatesleri de ekleyip iyice karıştırın.
    Instructions:
    1. Tereyağı, sıvıyağı, tuzu, yumurtayı, yoğurdu bir kapta iyice karıştırın. Biraz un eleyin, kabartma tozunu katın ve yoğurun. Unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru poşete koyup hava almayacak şekilde 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle hafif açın, patatesli harçtan hamurun ortasına uzunlamasına koyun ve kenarlardan katlayarak pide şeklini verin. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenmiş yumurta sarısını sürün.
    2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarırken pidelerin kenarlarına tereyağı sürün
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Patatesler yeni sezon Nigde civarından olursa lezzetli olur. Mayasız olarak yapılan pidelere degişik bir tür.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş