Marine Edilmiş Somon Balığı

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Marine Edilmiş Somon Balığı
    Malzemeler
    2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (her biri 400 gr.)
    1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil)
    2 diş sarmısak
    3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu
    1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap

    Yemeğin Tarifi
    Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 cm.lik dilimler halinde dikine olarak kesin. Zencefili rendeleyin. Soğan ve sarmısakları soyarak ince ince kıyın.



    Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarmısakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun. Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.



    Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin. Üzerine marinad sosunu dökerek, kabı alüminyum kağıtla örtün. Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın.



    Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın.
     
  2. s

    seda_10 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. c

    cincik Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş