Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik)

Konu, 'Pilavlar' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    [​IMG]
    Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 kg kılıçbalığı
    4 diş sarmısak
    6 yaprak fesleğen
    MENUYER SOS MALZEMESÎ
    1 kuru soğan
    2 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1/4 demef maydanoz
    2 yemek kaşığı kapari çiçeği
    1 limonun suyu


    Yemeğin Tarifi
    SOSUN HAZIRLANIŞI Sos madzemelerini çok ince kıyın. Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun. Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın.

    BALIGIN HAZIRLANIŞI Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin. Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin. Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın. Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Kılıç balıgı ancak bu kadar güzel pişirilir :)
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Kılıç balığı yemegi hazırlanırken sosuna ayrı önem vermeniz gerekiyor.
     
  4. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi


    Tesekkur ediyorum abi dedigin gibi sos cok önemlidir bu hususta tadi veren sostur genel olarak .
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş