Mantı Çorbası nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Mantı Çorbası kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    500 gr un veya 5 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    Aldığı kadar su (kulak memesinden daha katı ve bir hamur olacak)

    Çorbanın sosu;
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı kuru nane
    2 su bardağı süzme yoğurdu

    Yemeğin Tarifi
    Unu derin bir kaba koyun, üzerine tuz atın. Aldığı kadar su ekleyip, iyice yoğurun. Sert ve sıkı bir hamur yapın. 1 saat kadar dinlendirin. Bezelere ayırıp, her bir bezeyi bir tahta üzerinde merdane ile açın (0,5 santim inceliğinde). Yufkaları biraz kurutun ve iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin (genişliği 3 cm). Şeritleri üst üste koyun. Üçgen (dar üçgen) olarak kesin. Tencereye biraz su koyup, kaynatın. Bir kase mantıyı suya ekleyin. Pişmesi için 10 dakika bekleyin. Bir ölçü tuz atın ve kenara alın. Tereyağını tavaya erimeye koyun. Bu arada süzme yoğurdu bir tasta az suyla ezip, sulandırın ve çorbanın içine dökün. Sonra kızdırılmış tereyağına biraz nane atın, karıştırın ve çorbanın üstüne gezdirip, servis edin.
     
  2. A

    Aslı Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. z

    zulus Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Mantı Çorbasının içerisine biraz kemik suyu atarsanız süper olur.
     
  5. a

    alev Yeni Üye

    ben mantıyı yoğurtlu severim çorba gibi olanına yüksük mantısı derler
     
  6. E

    Elif Dilara Yeni Üye

    Yüksük mantısı gerçekten çok güzel olur bende çok beğeniyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş