Mantaş Kabağı

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Mantaş Kabağı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 dilim mantaş kabağı (beyaz tatlı kabak)
    3 bardak toz şeker
    1 çay kaşığı limon tuzu
    3 bardak su
    6 yemek kaşığı pekmez
    2 bardak sönmüş kireç

    Yemeğin Tarifi
    Kabakların kabuğunu soyup 1 parmak kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Kireci 25 bardak suya döküp kaşıkla karıştırın. Kirecin dibe çökmesini bekleyin, suyunu süzün. Tekrar 25 bardak su koyup karıştırın, yine kirecin dibe çökmesini bekleyin (kullanmanız gereken kireç değil, kireç suyu). Suyu ayrı bir kaba boşaltın. Kabakları içine atıp bir gece (8 saat) bekletin. Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp 5-6 kez yıkayın.

    Tencereye 3 bardak şekerli su ve pekmez koyup 10 dakika kaynatın. İçine, yıkayıp süzdüğünüz kabak dilimlerini atın. Kabaklar iyice pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin, altını kapatıp tencerede soğumasını bekleyin.
     
  2. N

    Nagis27 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. m

    melek06 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. m

    melepek Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. s

    suna Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. h

    hazal Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş