Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik) tarifleri

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    [​IMG]
    Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    600 Gr Dana Kuşbaşı
    6 Adet Minik Soğan
    1 Havuç
    200 Gr Mantar
    Bir Demet Kokulu Ot(Maydanoz,Kekik,Mercanköşk)
    50 gr (6 Çorba Kaşığı) Un
    90 gr (6 Çorba Kaşığı) Tereyağı
    2 Yumurta Sarısı
    1 Limon
    Tuz , Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Et suyunu kaynatın.Kuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyin.Et suyu kaynayınca,altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirin.Soyulmuş soğanları ilave edin.20 dakika daha pişirin.Tencereyi ateşten alın.İyice yıkadığınız mantarları dilimleyin.Bir başka tavada 40 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edin.Sonra tuzunu,karabiberini serpin.

    Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı) tereyağını eritin.Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edin.Bu sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin.

    Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını,tuz ve karabiberi ilave edin.Eti ve soğanları süzün,servis tabağına düzenleyin.Et suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökün.Şimdi servise geçebilirsiniz.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Mantarın baharatını kendim hazırladım bamaşka bir tat oluştu.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş