Mantarlı Tel Şehriye Pilavı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Mantarlı Tel Şehriye Pilavı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 su bardağı tel şehriye
    1 su bardağı mantar
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    1 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı tereyağ
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Kuru soğan ve kırmızı biberi zar şeklinde doğrayın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine doğradığınız mantarları ilave edip 4 dakika soteleyin. Karabiber ve tuz atıp bekletin. Tel şehriyeyi sıvıyağda, rengi kahverengi olana kadar kavurun. 2 bardak sıcak su, sotelediğiniz mantarları ve sebzeleri ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin.
     
  2. g

    girlpaladin Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. y

    yesıllım Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. a

    awsin Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş