Mantarlı Pilav tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Mantarlı Pilav hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    2 su bardağı pirinç
    4 su bardağı tavuk suyu
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz

    Garnitür için;
    2 su bardağı kültür mantarı
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 diş sarımsak
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık tuzlu suda 20dakika bekletip süzün.

    Bir tencerede tavuk suyunu içine tuzunu katarak kaynatın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinci ekleyin ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak pirinci kavurun. Kaynayan tavuk suyundan ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte (pilav ayarı) üzeri göz göz oluncaya dek pişirin.



    Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kuru soğanı ve sarmısakları zeytinyağında kavurun. Mantarları 5 dakika tavayı sallayarak kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip, ateşten alın. Pilavın yanında garnitür olarak servis yapın.
     
  2. o

    omar3344 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. n

    nicolina Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. h

    hassan27 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. m

    mesrube Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  6. h

    hidoş Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş