Mantarlı Patlıcan Pabucaki nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Mantarlı Patlıcan Pabucaki tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    6 adet orta boy kemer patlıcan
    20 adet mantar (yıkanıp, boylamasına üçe dörde bölünmüş)
    2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp doğranmış)
    5 diş sarmısak (dövülmüş)
    2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Kızartmak için;
    1 çay bardağı sıvıyağı

    Üzeri İçin;
    Yarım su bardağı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)


    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle patlıcanları alacalı alacalı soyalım. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim ki, acısı çıksın. Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, yıkayalım ve bir kağıt havlunun üzerinde suyunu emdirelim.

    Şimdi de patlıcanların ortalarını, tıpkı karnıyarık yapacakmışız gibi yaralım ve kızgın yağda her tarafını kızartalım.

    Yıkayıp, boylamasına doğradığımız mantarları, ufak bir tavada sızma zeytinyağında diriliğini kaybedip, yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika soteleyelim. Sonra içine dövülmüş sarmısakları ve doğranmış domatesleri ilave edelim. Yaklaşık 2-3 dakika sonra ateşten alalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.

    Daha sonra hazırladığımız bu mantarlı karışımı, ortası yarıp, kızarttığımız patlıcanların içine, tıpkı karnıyarık yapar gibi yerleştirelim.

    Hazırladığımız beşamel sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımıyla iyice yayalım.

    Bütün patlıcanların hepsini bir fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine kaşar rendesi serpiştirerek, fırında 175 derecede 10 dakika kadar kızartalım. Sıcak olarak servise sunalım.



    SOSUN TARİFİ

    Sosumuz için, öncelikle un ve yağı beraberce ufak bir sos tenceresine koyalım ve kavurmaya başlayalım. Unun rengi sararmaya başlayınca yavaş yavaş süt ilave edelim ve sürekli karıştırmaya devam edelim ki sosumuz topaklanmasın.

    Bir taşım kaynadıktan sonra, sosun altını söndürelim. İçine tuz ve karabiber katarak, lezzetlendirelim.
     
  2. p

    papatya Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. s

    semiha Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. e

    esragull Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş