Mantarlı Milföy Pidesi nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Mantarlı Milföy Pidesi kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    8 adet milföy hamuru
    1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
    1 su bardağı mantar (ince doğranmış)
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı margarin
    6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Yuvarlak fırın kabına milföy hamurlarını yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımları içe katlayın. Çanaklar yapıp soğuk yerde bekletin.

    Küçük bir tencerede margarini eritin, un koyup pembeleşene kadar kavurun. Mantar ve 1 bardak süt ekleyip karıştırarak kaynatın. Mantar suyunu çekmeye yakın karabiber ve tuzu da attıktan sonra ocağın altını kapatın. Mantarlı sos ılınınca içine krema, kaşar peyniri koyun. Milföy çanaklarını eşit olarak doldurun. 175 derecelik fırında hamurlar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.



    Püf noktası: Cam kap yağlanmaz.
     
  2. ofline

    ofline Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. y

    yaprak Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. g

    gülce Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. a

    ayti Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş