Mantarlı Kum Böreği tarifleri

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    [​IMG]
    Mantarlı Kum Böreği tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    4 Adet Yufka
    3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    1 Adet Orta Boy Soğan
    1,5 Kase Mantar
    4-5 Adet Sivri Biber
    1/2 Demet Maydanoz
    1/2 Su Bardağı Su
    1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    2 Adet Yumurta
    1/2 Su Bardağı Galeta Unu
    Tuz , Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalım.3-4 çorba kaşığı sıvı yağda küçük doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirelim.Mantarları boyuna dörde kesip,tavaya aktaralım.Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurmaya devam edelim.Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp,ekleyelim.İnmesine yakın tuz ile karabiberini ayarlayalım ve ateşten alalım.İçine ince kıyılmış maydanozu ilave edelim.

    İlk yufkayı temiz bir zemin üzerine serelim.Üzerine su ve sıvı yağın yarısını serpelim.Bir fırça yardımıyla su ve sıvı yağı yufkanın her yerine yayalım.Diğer yufkaları aralarına su ve sıvıyağ serperek,ilk yufkanın üzerine serelim.Yufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde keselim.Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kenarlarına mantarlı harçtan koyalım.Mantarlı için kenarından yufkayı hafifçe,içe döndürelim.Sigara böreği sarar gibi rulo yaparak saralım.

    Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım.Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında kızarana dek pişirelim.Dilimleyerek servis yapalım.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    kekikli daha leziz olurr
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş