Mantarlı Acemi Pidesi tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Mantarlı Acemi Pidesi
    Malzemeler
    1 yemek kaşığı kuru maya
    4 su bardağı un
    1 çay bardağı süt
    1 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tutam tuz

    İçi için:
    200 gr. kıyma
    2 adet kuru soğan
    2 su bardağı kıyılmış mantar
    1 yemek kaşığı tereyağ
    Karabiber
    Tuz

    Üstü için:
    1 yemek kaşığı haşhaş
    1 yumurta sarısı

    Yemeğin Tarifi
    Teflon tavaya kıymayı koyup suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Zar şeklinde doğranmış soğan ve tereyağı koyup kıymayı kavurun. Doğranmış mantar, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

    Kuru maya, ılık süt ve suyu karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirin.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp merdane yardımıyla açın. Her bir bezeye 1 yemek kaşığı mantarlı içten koyun. Hamurun iki ucunu yukarıya doğru birleştirip yan yana fırın tepsisine dizin. Üstüne çırpılmış yumurta sürüp haşhaş serpiştirin. Fırın tepsisinde 15 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
     
  2. c

    caryz Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. A

    Aysheeeee Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. melisa

    melisa Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş