Mantar Fileminyon tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Mantar Fileminyon nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 adet bonfile
    6 dilim tost ekmeği
    20 adet mantar
    1 yemek kaşığı margarin
    1 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    6 yemek kaşığı krema
    Tuz
    Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip, fırında iyice kurutun.

    Mantarları ince ince doğrayın. Yağı eritin. Ufak doğranmış soğanlar ile mantarı kavurun. Tuzunu, karabiberini ve salçasını atın. Altını kapatın. Kremasını içine atıp, karıştırın.

    Yağsız teflonda bonfilelerin iki tarafını da ikişer dakika pişirin. Kenarda bekletin.

    Fırın tepsisine ekmekleri sıralayın. Üzerlerine bonfileleri koyun. Mantarlı sosu ilave edin. Fırında 20 dakika pişirin.

    Yemekçinin notu: İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.
     
  2. i

    ismihan Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. c

    chilek-pinar Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş