Mangal yaparken dikkat etmeniz gereken şeyler

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında denizkızı tarafından paylaşıldı.

  1. denizkızı

    denizkızı Yeni Üye

    İlkbahar yaz sezonunda vazgeçemediğimiz damak tatları arasında yer alan mangal keyfini tam anlamı ile yaşayabilmek için dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Peki, dikkat etmemiz gereken bu hususlar nelerdir? Şimdi sizlerle bu bilgi paylaşımında bulunarak istediğiniz mangal keyfini en iyi nasıl yapabilirsiniz o konuda yardımcı olmaya çalışacağım.


    Mangal yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    *Etleriniz küçük parçalar halinde olmalı

    *Yağlı et tercih etmemelisiniz.
    84_pt1_1.jpg
    *Etlerinizi ateşe çok yaklaştırmamalısınız.

    *Kanser riskinizi azaltma açısından etlerinizi 5 dakika kadar fırında pişirmelisiniz.

    *Mangal kömürünü mangalınıza attıktan sonra sabırla kömürünüzün koz haline gelmesini beklemelisiniz.

    *Etlerinizi ilk yerleştirirken - çiğ et yerleştirirken- kullandığınız maşanız ile pişmiş etlerinizi aldığınız maşanız ayrı olmalıdır.
    84_pt1_8.jpg
    *Et kestiğiniz bıçak ile sebzeleri kestiğiniz bıçak ayrı olmalıdır.

    *Çiğ etleri koyduğunuz kap ile pişmiş etleri koyduğunuz kap ayrı olmalıdır ki bakteri oluşumunun önüne geçebilin.

    *Etlerinizin dışı kabuklaştığı için onları pişmeden mangaldan almak doğru bir davranış değildir.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Mangal yaparken yağlı et gerekecektir, özellikle tikeler yapılırken 2 et 1 yag takmalısınız. Mangal yazılmaz yaşanır :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş