Mandalina Kabuğu Reçeli (15 Kişilik nasıl yapılır ?

Konu, 'Reçel ve Marmelat Tarifleri' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    [​IMG]
    Mandalina Kabuğu Reçeli (15 Kişilik tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 Kg Mandalina
    1.5 Kg Toz Şeker
    2 Su Bardağı Mandalina Suyu
    1 Limon Suyu


    Yemeğin Tarifi
    Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin.

    Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.

    Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

    Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.
     
  2. M

    Mina Yeni Üye

    portakal kabuğu reçeli yapmıştı annem mis gibi kokar
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    ben hiç tatmadım bu reçelleri ama Minacığım sen güzel diyorsan denemek gerek senin damak zevkine hayranım bilirsin:)
    tşk ler paylaşımlar için
     
  4. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Güzel reçel tatmalısın mutlakaaa
     
  5. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    merak ettim şimdi hafta sonu yapsammı ne etsem
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş