Malta Köşkü (10 Kişilik) tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    [​IMG]
    Malta Köşkü (10 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    10 Malta Eriği1 kg Süt1 Su Bardağı İrmik1 Su Bardağı Tozşeker6 Kakaolu Bisküvi100 gr MargarinVanilyaSos Malzemesi:1 Su Bardağı Süt1 Su Bardağı Su1.5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 1.5 Çorba Kaşığı Kakao

    Yemeğin Tarifi
    Cam kaseye erikleri yerleştirin. Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin.Sos malzemesi için su ile niastayı eritin. Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın.NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz. Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz. Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    ikramların gözdesi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş