Malhıta Çorbası / Kahramanmaraş - Elbistan nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Malhıta Çorbası / Kahramanmaraş - Elbistan
    Malzemeler
    1 su bardağı nohut
    1 su bardağı barbunya fasulye (veya kuru fasulye)
    1 su bardağı dövme (yani aşurelik buğday)

    Çorbanın Sosu İçin;
    3 adet orta büyüklükte kuru soğan
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı kurutulmuş tarhun otu
    Arzuya göre sadece domates salçası kullanabilirsiniz. Ama bizim önerimiz, 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı da biber salçası

    Yemeğin Tarifi
    Nohut, barbunya fasulye ve dövme bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda soğuk su ile ıslatılır. Sonra bir tencereye hepsinin üzerine çıkacak kadar su koyularak nohut, barbunya ve dövme, birlikte ilave edilip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.

    Diğer bir tarafta, bir tavaya sıvıyağ koyulur. Halka şeklinde veya daha küçük doğranmış soğanlar içine katılarak sarartılır. Karışık salçası eklenir, baharatlar da ilave edilerek, 4-5 dakika pişirilir. Daha sonra bu salçalı sos, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir. 10 dakika daha birlikte kaynatılır ve iyice özleştirilir. Altı söndürülüp, sıcak olarak servis yapılır.

    Fatma Kıllı/Adana
     
  2. e

    esra123 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. s

    semo Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. z

    zanden Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. s

    senacan Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  6. g

    güvercin Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  7. A

    Abdullah Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif teşekkürler....
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş