Makedonya Yahnisi nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Makedonya Yahnisi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kg iri parçalanmış kemiksiz kuzu eti
    3 baş kuru soğan (iri doğranmış)
    5 diş sarmısak
    5 adet çarliston biber (iri doğranmış)
    5-6 adet kuru defne yaprağı
    5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    3 yemek kaşığı kırmızı şarap
    1 su bardağı sıcak su
    7-8 yaprak kalın doğranmış marul
    Tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Geniş bir tencereye zeytinyağı koyalım ve etleri ilave ederek, kavurmaya başlayalım.

    Etlerin rengi dönünce, soğan, sarmısak ve biberler ilave edip 7-8 dakika daha pişirelim.

    Etin üzerine defne yaprakları, tuz, karabiberi ekleyelim ve kırmızı şarabı da aktararak birkaç dakika daha soteleme işlemine devam edelim.

    En son aşamada ise içine, doğranmış marulları ve 1 su bardağı sıcak su ilave ederek, tencerenin altını kısalım. 10-15 dakika kadar etlerin iyice yumuşamasını bekleyelim, ocağı söndürüp, servise sunalım.
     
  2. e

    eS. Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. c

    cansu Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. M

    MeLeGim^^ Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. k

    kirballi Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. s

    s_yumruk Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  7. s

    suskun78 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş