Makarna Böreği Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Makarna böreğini hazır yufka ile bile hazırlayabilirsiniz. Bu leziz tadı mutfaklarınızda görmek istiyorsanız vereceğim tarifi mutfağınızda pratik yemekler kitabınızda mutlaka bulundurmalısınız.

    Malzemeler:

    Yarım paket kelebek makarna

    Maydanoz

    Peynir

    2 yumurta

    1 su bardağı süt

    Yarım su bardağı sıvı yağ

    4 adet yufka

    7018116-1180.jpg

    Önce makarnalar suda haşlanıp süzülür. Ayrı bir kap içerisinde yağ, süt, yumurta karışım olarak hazırlanır. İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirilir. Yufka üzerine karışımdan sürülür. Ardından diğer yufkaya karışım sürülerek tepsiye kenarları sarkacak şekilde yerleştirilir. Sonra haşlanan makarna tepsinin ortasına dökülür. Tepsiye dağıtılan makarna üzerine bir yufka büzülerek konulur. Yufka üstüne de iç harçtan sürülür. Peynirli iç harç bu bölgeye dökülür. Üstüne son yufka kapatılır. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalarda bu bölgeye kapatılır. Sonra börek dilimlenir. Dilimleme işlemi bitince iç harç börek üstüne dökülür. Börek 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun....
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş