Makarna Bonasera nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Makarna Bonasera kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 paket makarna (penne, linguin, talyatelle olabilir)
    7-8 bardak su
    2 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Büyük boy bir tencereye, varsa bir makarna tenceresinin içine suyu koyarak ateşin üzerine oturtalım. Suyu kaynamaya başlayınca tuzu atalım. Hemen ardından da makarnayı boşaltalım. Ara sıra karıştırarak en fazla 10-12 dakika kadar makarnayı haşlayalım. Aslında hep İtalyanlar söyler ya, makarna ?al dante? dedikleri dirilikte olmalı. Dolayısıyla 9 dakika haşlanmalıdır.

    Ama ben dikkat ettim, bizim Türk işi makarnaların haşlanma süresi biraz daha uzun sürüyor. Makarna haşlanırken bir geniş tasın içine 3 yumurta ve kremayı ekleyip, çatalla iyice çırpalım. En sonunda peyniri ve fesleğeni ekleyip tekrar karıştıralım ve bu sosu bir tarafta bekletelim. Şimdi sıra geldi haşlanan makarnayı süzmeyi. Makarnayı süzer süzmez tenceresine geri koyup, sıcakken içine hemen sosumuzu dökelim ve iyice karıştıralım. Yani sosu pişirmeye hiç gerek kalmadan, makarnanın sıcaklığıyla ısıtımış olacağız. Artık servis yapabilirsiniz. Ama "Makarna Bonasera" bekletilmeden hemen yenilmeli. Afiyet olsun.
     
  2. s

    simay Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. y

    ysmn Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. f

    feriha Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. b

    boz495 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  6. y

    yasemin319 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş