Lorlu Midye Böreği Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Hafta sonları eşimle genel olarak kahvaltı saatimizde özel seçenekleri değerlendirmeyi tercih etmekteyiz. Siz de hafta sonları eşinizle ve çocuklarınızla özel tariflere ihtiyaç duyuyorsanız aşağıda vereceğim börek tarifini deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

    Malzemeler:

    3 yufka
    Islatmak İçin:
    1 su bardağı su
    3 yemek kaşığı sıvı yağ
    İçi İçin:
    Lor
    Maydanoz, karabiber
    Üzeri İçin:
    Yumurta sarısı

    Maydonozları ince ince doğrayıp lor ve karabiberle karıştırın. İlk yufkayı serdikten sonra üzerini fırça yardımıyla ıslatın. Yufkayı dörde bölüp ilk üçgen parçayı uç ve baş kısmından büzdürerek birleştirmelisiniz.

    İki uç kısmını birleştirip iç harç koyup sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında pişirin. Bu tariften 12 adet börek çıkıyor. Lorlu midye böreğiniz hazır. Afiyet olsun.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş