Limonlu Tart

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    Malzemeler:
    2 bardak un
    2 adet yumurta
    1 paket vanilya
    1 su bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı yoğurt
    150 gr margarin, eritilmiş
    Jöle malzemesi :
    1/3 su bardağı mısır nişastası
    1/4 su bardağı limon suyu
    1 adet limonun rendesi
    3 yemek kaşığı yağ
    Üst malzemesi :
    1 su bardağı şeker
    3 adet yumurtanın akı

    Hazırlanışı: Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, karıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altını kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir bardak şekerle çırptığınız üç adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    hindistan cevizi üzerine gezdirin görünümüde güzel Olsn
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş