Lemis

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Lemis hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    4 su bardağı un
    1,5 su bardağı ılık su
    Tuz

    İç Malzeme
    200 gr. tereyağı
    1 kg. ıspanak (pancar)
    3 adet kuru soğan
    Tuz
    Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Unu hamur yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Bir tutam tuz ekleyin, ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerini nemli bezle örtün ve dinlendirmeye koyun. Doğranmış ıspanakları (veya pancar, pazı) temizleyip, ince ince doğrayıp, yıkayın. Tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzün. Soğanları kıyın ve tereyağda kavurun. Ispanağı ilave edip, tuz, karabiber (arzuya göre pul biber) serpin ve kavurmaya devam edin. 7-8 dakika sonra altını söndürüp, soğumaya bırakın.

    Hamur bezelerini unlanmış tezgahta oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde ince ince (0.5 cm) açın. İçine hazırladığınız harçtan, 2 yemek kaşığı kadar ilave edip, ikiye katlayıp, D harfi şeklini verin. Kenarlarını parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp kapatın. Sac üzerinde veya teflon tavada yağsız olarak iki taraflı pişirin. Sacdan veya tavadan alıp her iki tarafına da tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.
     
  2. z

    zehram Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. k

    kubrakabasakal Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. c

    cankizzz Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. k

    kaderim Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  6. m

    merlent Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş