Lebeniye / Kilis

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Lebeniye / Kilis nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    300 gr. kuşbaşı et
    1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
    Yarım çay bardağı dövülmüş pirinç
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 yemek kaşığı un
    3 su bardağı yoğurt
    Yaklaşık 1 lt su

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suya et ve akşamdan ıslatılmış nohut eklenerek pişmeye bırakılır. Et ve nohut pişince pirinç eklenir. Yoğurt, un, yumurta, tuz derin bir kasede karıştırılır ve bulamaç haline getirilir. Tencerede pişmekte olan et, nohut ve pirince eklenir. Karıştırılarak bir defa kaynayana kadar pişirilir. Diğer taraftan bir tavada yağ kızdırılır, kızdırılan yağa kuru nane eklenir ve çorbanın üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.

    Medine Polatkan/Kilis
     
  2. s

    sebebim Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. b

    besra güngör Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. e

    ezel_ecrin_54 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. a

    asuman ırmak Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  6. c

    cocanihal Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş