Lahana Bohçalı Pilav tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Lahana Bohçalı Pilav nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 adet lahana yaprağı
    2 su bardağı pirinç
    1 çay bardağı sarı üzüm
    2 adet havuç
    2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Üzümleri ılık suda bekletin.

    Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.

    Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün.

    Tereyağını eritip, pirinç ve rendelenmiş havucu 10 dakika karıştırarak kavurun. Üzüm, dereotu, karabiber, tuz ve 3 bardak su koyun. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, sonra pilavı 15 dakika dinlendirin.

    Fırına dayanıklı cam kaseyi yağlayın. Lahana yapraklarını üst üste, açık yer kalmayacak şekilde kaseye yerleştirin. Hazırladığınız pilavı dökün, kalan lahana yapraklarıyla pilavın üstünü kapatın. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Ters çevirdikten sonra servis yapın.
     
  2. s

    selda_06 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. g

    gareksi Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. s

    sarı Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş