Kuzu Pirzola (4 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    [​IMG]
    Kuzu Pirzola (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    8 Adet Pirzola
    1/2 Çorba Kaşığı Un
    4 Çorba Kaşığı Salça
    12 Adet Arpacık Soğanı
    12 Adet Ayva Dilimi
    1/2 Çay Kaşığı Zencefil
    1/2 Çay Kaşığı Kekik
    10 Adet Tane Karabiber
    1 Su Bardağı Su
    Tuz , Kekik
    Kızartmak İçin Sıvı Yağ


    Yemeğin Tarifi
    Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

    Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.

    Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Bir çoğumuz pirzolada dana tercih eder, Kuzunun etinin yerini bana kalırsa hiç bir şey tutmaz. Kuzu Pirzola için gereken en önemli etken etin sağlıklı ve dinlenmiş olması sonrasında ise pişerken kesinlikle tuz kullanmamanız.
     
  3. n

    neval Yeni Üye

    Kuzununda boynu güzel olur ben seviyorum
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Portakal Ağacından Hatice Hanımın Domates Soslu Kuzu pirzolası harika.
    [​IMG]
    8 kişilik
    malzemeler:

    • 1,5kg kuzu pirzola
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 5 adet domates
    • 8 adet sivribiber
    • 6 diş sarımsak
    • 10 arpacık soğanı
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    hazırlanması:
    1. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun. pirzolaların altını, üstünü çevirerek, bıraktığı suyu çekene kadar kızartın. etlere bir tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı karabiber serpin. (tuz eklemeyin, tuzu sosa koyacaksınız.)
    2. etler kızarırken diğer taraftan domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın. sarımsak ve soğanları soyup bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin. bu karışımı ayrı bir tavaya alıp domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin. piştikten sonra tuz ekleyin.
    3. pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın. servis tabağı görevi görecek bir fırın kabına pirzolaları dizin. (folyolar sosa değmeyecek şekilde olmalı) bir kaşık yardımıyla sosu etlerin üzerine gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatın. eğer hemen servis yapmayacaksanız bu halde servise 15-20 dakika kalana kadar bekletin. servisten 20 dakika önce yemeği 200C fırında pişirin.
     

    Ekli Dosyalar:

  5. g

    güzide Yeni Üye

    Kuzu Pirzola yapacağım zaman özellikle Kuzu etini çevre köylerden tercih ederim. Kuzunun eti kıvamında olursa pirzolasıda güzel olur.
     
  6. A

    Abdullah Yeni Üye

    • 1,5kg kuzu pirzola
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 5 adet domates
    • 8 adet sivribiber
    • 6 diş sarımsak
    • 10 arpacık soğanı
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    hazırlanması:
    1. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun. pirzolaların altını, üstünü çevirerek, bıraktığı suyu çekene kadar kızartın. etlere bir tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı karabiber serpin. (tuz eklemeyin, tuzu sosa koyacaksınız.)
    2. etler kızarırken diğer taraftan domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın. sarımsak ve soğanları soyup bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin. bu karışımı ayrı bir tavaya alıp domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin. piştikten sonra tuz ekleyin.
    3. pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın. servis tabağı görevi görecek bir fırın kabına pirzolaları dizin. (folyolar sosa değmeyecek şekilde olmalı) bir kaşık yardımıyla sosu etlerin üzerine gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatın. eğer hemen servis yapmayacaksanız bu halde servise 15-20 dakika kalana kadar bekletin. servisten 20 dakika önce yemeği 200C fırında pişirin....
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş