Kuzu Kol Sarma Nasıl Yapılır?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Kuzu Kol Sarma Malzemeleri nelerdir
    Resimli Kuzu Kol Sarma Tarifi
    Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır

    Malzemeleri

    Bir adet kemiği alınmış Kuzu kolu
    bir çorba kaşığı Biber salçası veya domates salçası
    2-3 diş sarımsak
    bir çorba kaşığı sıvı yağ
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Malzemeler:
    1 kg kuzu kol
    2 diş sarmısak
    1 çay kaşığı kekik
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı biber salçası
    2 dilim ekmek içi
    Maydanoz
    Tuz, karabiber
    Yapılışı
    Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyın. Ekmek içini ufalayın ve sarmısakları döverek ezin. Ekmek içini, maydanozu, sarımsağı ve kekiği birarada karıştırın. Diğer bir yanda, kuzu kolun fazla yağlarını temizleyin ve kemiklerini çıkartın. Kolun iç kısmına tuz atın ve biber salçası sürünr. Bunun üzerine hazırladığınız aromatik malzemenin hepsini serpin. Kolu silindir şeklinde sarın ve mutfak ipiyle iyice sararak bağlayın. Fırını 230 derecede ısıtın. Kol sarmayı tuzlayıp yağladıktan sonra kolu alacak küçük bir fırın tepsisine yerleştirin. Kızgın fırında 10-15 dakika tutun. Sarmanın yüzü kızarmaya başlarken fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 50 dakika yavaş yavaş pişirin. Pişmesine 15 dakika kala tepsiye bir su bardağı su koyun. Böylece tepsinin yanmasını önleyin ve etin kendi sosuyla pişmesini sağlayın. Yemeği servise hazırlamak için sarmanın iplerini aldıktan sonra yuvarlak dilimlere kesin ve sıcak olarak servis edin. Tepsideki sosu, etin üzerine gezdirin. Yanında garnitür olarak patates kızartması veya sote edilmiş sebze verebilirsiniz.afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş