Kuzu Doldurması

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Kuzu Doldurması kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 adet bütün ufak kuzu
    10 litre su

    Pilav Malzemesi
    5 kg. pirinç
    2-3 su bardağı kuşüzümü
    2 su bardağı çam fıstık
    2 yemek kaşığı karabiber

    Kuzunun üstüne sürmek için;
    3-4 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı dolusu domates salçası

    Yemeğin Tarifi
    Önce kuzuyu bütün halde bir güzel yıkayıp, içini ve dışını iyice temizleyin. Sonra bir kazanın içine bütün halde koyup, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.

    Kuzunun etinin rengi dönüp, pişmeye başladığı anda kazanın içinden kuzuyu çıkarıp, büyükçe bir bakır sininin üzerine alın.

    Kuzunun kazanda kalan suyundan 10 bardak kadar ayrıp, geri kalan suyun içine pirinci, çam fıstığını, tuz ve karabiberini ekleyin.

    Pilav iyice suyunu çekip, diri bir kıvama gelince (ama tam pişmemiş olacak) altını söndürün.

    Soğuyan kuzunun içini açın ve pişirdiğiniz diri pilavı kepçeyle kuzunun içine doldurun.

    Beyaz kalın iplikle kuzunun karnını, dikiş diker gibi sıkıca dikin.

    Bir derin kabın içinde yoğurt ve domates salçasını karıştırıp, kuzunun tüm yüzeyine sürün.

    Fırına dayanıklı bakır sininin içine kuzuyu yerleştirin ve ayırdığınız kuzunun haşlama suyunu da bu siniye dökün. 175 dereceye ayarlı, orta ısıdaki bir fırında 2-2,5 saat pişirin.

    Ara sıra kuzunun pişip pişmediğini kontrol edin. Suyu çok eksilirse ılık su ilave edin. Kuzunun üstü nar gibi kızarmalı.

    Pişen kuzudan, ucu keskin bıçakla parçalar kesin çıkarın, yanına da pilavından koyarak servise sunun.
     
  2. t

    tuğba_çilek Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. d

    daldabir Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. S

    SheK!L Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  5. k

    kukucu Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. a

    akdenizkaradeniz Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş