Kuzu Ciğer Şiş Yapılışı

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Ciğer şiş yapacaksanız mutlaka kuzu etinden yapmalısınız, Ciğer tüketenler yeterince A vitamini ve demir gibi vitaminleri alırlar ve ciğer yemenin bir diğer faydası ise kansızlık hastalığınıza iyi gelmesidir.Kasabınızdan sağlıklı bir kuzunun ciğerini isteyiniz, şayet kuzu ciğeri yoksa koyun ciğeri isteyiniz muhtemelen kasap size kuzu yerine koç yada koyun ciğeri verecektir..

    Kuzu Ciğer Şiş İçin Malzemeleri

    1 Kg iyi yerinden temizlenmiş ciğer
    2 çay bardağı halis zeytinyağı
    5 diş sarımsak
    Bir miktar biberiye, kekik, kırmızı biber, karabiber, tuz ise her zaman ciğere lezzet verecektir.

    Kuzu Ciğer Şiş Nasıl Yapılır?

    Kuzu ciğerlerimizi küçük küçük doğradıktan sonra geniş bir kabın içine alıyoruz. Ardında iyice ezdiğimiz sarımsakları, tuz ve baharatları, zeytinyağı ile karıştırıp ciğerlerin bulunduğu kaba ilave ediyoruz. 1.5 saat kadar bu karışımla dinlendirdiğimiz ciğerleri şişlere takıp mangalda güzelce pişiyoruz. Mangal yakmada sorun yaşayanlardan iseniz o halde ızgara arasına ciğerleri şişe düzelmüş olarak koyabilirsiniz.
    Kuzu ciger şiş.jpg
    Ciğeriniz pişti yemeden önce lütfen kimyon ve az biraz tuz dökünüz üzerine :)
     
  2. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    ah be güzelim ne güzel bir konudur bu
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş